Gratis fragt på alle ordrer Hurtig levering | Spar 15 % på næsten alt |  Vi er e-mærket Prismatch: Vi matcher markedets laveste pris

Vedligeholdelse af smykker

Dine smykker skal først og fremmest bruges! Skal de bruges hele livet – og tilmed smykke kommende generationer – skal de bruges med omtanke. Vi anbefaler, at du ved hårdt fysisk arbejde tager dine smykker af. De bør heller ikke bæres når du sover. Dine smykker slides på denne måde mindre og endvidere holder overfla debehandlingen længere, hvis du udviser disse hensyn.

Smykker af ædelmetal, som eksempelvis sølv og guldsmykker, kan holdes rene og friskes op ved brug af smykkerensevæske. Ved rensning bliver metallet rent, men rensningen fjerner naturligvis ikke ridser og skrammer. Vær opmærksom på, at få den korrekte rensevæske til netop dit smykke. Hvis en polering af smykket eller ny overfladebehandling er nødvendig, er du velkommen til at sende eller indlevere smykket hos os. Mange vælger dog at betragte denne naturlige patina som en del af glæden ved lang tids brug.

Hvidguldssmykker derimod skal rhodineres* med jævne mellemrum, hvis man ønsker at bevare den hvide farve. Det afhænger selvfølgelig af brug og tolerance.

Er der ædelstene i dit smykke, vil fatningerne omkring en sten blive slidt og må af og til forstærkes. Efterses smykkerne jævnligt, har du bedre mulighed for at undgå at stenene falder ud.

Diamanter suger fedt og snavs til sig. Det betyder at de skal renses jævnligt, hvis lyset skal brydes optimal i stenen. Diamanten er verdens hårdeste mineral og ridses meget sjældent. I uheldige tilfælde kan diamanten være sårbar overfor stød. Man kan risikere at diamanten spalter og derved knækker, så den bliver hvid og mat eller falder ud. Skulle dette ske, kan en ny isættes, men den er ikke dækket af garantien.

* Rhodinering:
Rhodium er et hvidt metal der er meget slidstærkt. Når sølv eller hvidgulds smykker rhodineres giver dette en mere slidstærk overflade som gør, at smykket holder sig pænere. Sølv smykker anløber ikke hvis de er rhodineret.
Rhodineringen vil med tiden kunne slides af. Du kan få dine sølv og hvidgulds smykker rhodineret hos os.
Trustpilot